Etolia este o cafea măcinată proaspat prajita 100% Arabica de specialitate. Sortiment: Ethiopia Djimmah Grade 5 varietate JARC washed recolta 23/24 scor SCA: 82 Aciditate: 3/5 Corp: 3/5 Aromă: 4/5 Ingrediente: 100% Arabica cafea de specialitate Tratare: washed (spalata) si uscata la soare Varietate: Jimma Agricultural Research Centre (JARC) alte varietăți locale Altitudine: 1750 – 2000m deasupra mării Zona: Dijmmah Perioadă recoltare: octombrie – februarie Gust: alune Note: cereale Prajire: Mediu City O cafea cu aciditate delicată licoroasă corp catifelat gust de alune și note de cereale. Regiunea Djimmah din sud-vestul Etiopiei este cunoscută drept locul de naștere al cafelei. Se crede că povestea celebrului căprar Kaldi se petrece în Djimma. Metodele de cultivare din Djimmah rămân în mare parte tradiționale. Majoritatea fermierilor din regiune exploatează mai puțin de 5 hectare (mulți dintre ei numărându-și fermele de cafea în funcție de numărul de arbori și nu de suprafață). Metodele de cultivare sunt tradiționale în cea mai mare parte cafeaua fiind cultivată ca parte a unei „grădini de cafea” integrate intercalată cu alte culturi alimentare. Majoritatea cafelelor cultivate în Djimmah sunt soiuri locale landrace (care sunt adesea numite și „moșteniri etiopiene”). Alte soiuri cultivate în regiune au fost dezvoltate de Centrul de Cercetare Agricolă Jimma (JARC). JARC este un centru de cercetare important pentru Ethiopia și a depus numeroase eforturi pentru a dezvolta soiuri rezistente la boli și cu randament ridicat care să demonstreze în continuare calitate în ceașcă.
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.