Afișez 1 - 48 din 955 de rezultate

Alimente Bio

Ulei de cocos (29)

Ulei bio (49)

Otet bio (10)

Unturi bio (54)

Sosuri bio (92)

Creme bio (44)

Mic dejun bio (94)

Paine bio (41)

Paste bio (70)

Faina bio (42)

Cereale si pseudocereale bio (78)

Snacks si chips bio (101)

Produse conservate bio (71)

Masline bio (9)

Alge marine eco (25)

Indulcitori bio (43)

Alimente bio pentru copii si bebelusi (80)

Hartie de copt bio (22)

Musli din seminte germinate cu superfructe eco 350g Germline

34,00 lei
Adaugă în coș

Alimente bio si mancare ecologica

Alimentele bio sunt produse care sunt cultivate organic sau produse fara utilizarea de pesticide, ingrasaminte chimice sau hormoni de crestere. Acestea sunt cultivate sau produse pe o baza naturală, utilizand metode ecologice si sunt organice. Alimentele bio sunt adesea considerate mai sanatoase decat alimentele produse prin metode conventionale, deoarece contin mai putine pesticide si alte substante chimice.

Aceste alimente bio au beneficii pentru mediu, deoarece metodele de cultivare si productie sunt mai prietenoase cu mediul si ajuta la conservarea biodiversitatii, si pentru oameni, deoarece sunt mai sanatoase si au un continut mai mare de nutrienti. De asemenea, acestea sunt considerate mai gustoase decat alimentele produse prin metode conventionale, deoarece au un gust mai proaspat si mai natural.

Este important sa se achizitioneze produse bio de la surse de incredere, cum ar fi fermele sau magazinele care se concentreaza pe produse bio si au standarde ridicate de calitate, pentru a se asigura ca se obtin beneficiile dorite.

Cateva motive pentru a alege mancarea bio:

Sănătate: Alimentele bio sunt cultivate sau produse fara utilizarea de pesticide, ingrasaminte chimice sau hormoni de crestere, ceea ce le face mai sanatoase decat alimentele produse prin metode conventionale. Acestea au un continut mai mare de nutrienti și contin mai putine substante chimice nocive.

Gust mai bun: Mancarea bio are un gust mai proaspat si mai natural decat alimentele produse prin metode conventionale, deoarece sunt cultivate sau produse pe o baza naturala.

Prietenose cu mediul: Metodele de cultivare si productie a alimentelor bio sunt mai prietenoase cu mediul si ajuta la conservarea biodiversitatii.

Suport pentru agricultorii locali: Alegerea alimentelor bio poate sustine agricultorii locali care cultiva sau produc mancare bio pe zona locala in mod responsabil si ecologic.

Siguranta alimentara: Alimentele bio sunt certificate pentru a asigura faptul ca au fost produse in conformitate cu standardele de calitate si sunt sigure pentru consum.

Importanta alimentelor bio in sanatate

Alimentele bio au o serie de beneficii pentru sanatate, datorita faptului ca sunt cultivate sau produse fara utilizarea de pesticide, ingrasaminte chimice sau hormoni de crestere.

Conținut mai mare de nutrienți: Mancarea bio are un conținut mai mare de nutrienti esentiali, cum ar fi vitamine, minerale si acizi grasi esentiali, decat alimentele produse prin metode conventionale.

Contin mai putine substante chimice: Produsele bio contin mai putine pesticide si alte substante chimice nocive, ceea ce poate reduce riscul de probleme de sanatate asociate cu aceste substante.

Protejeaza impotriva unor boli: Consumul de mancare bio poate ajuta la prevenirea unor boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul si diabetul.

Beneficii pentru copii: Copiii care consuma alimente bio au un risc mai mic de a fi expusi la pesticide, care pot avea efecte negative asupra dezvoltarii lor cognitive si comportamentale.

Este important să se ia in considerare sursa alimentelor bio, pentru a se asigura ca se obtin beneficiile dorite, de exemplu produsele bio aduse din alte tari nu au aceleasi beneficii ca cele locale produse local.