Matcha pudra bio, 60g – Obio Descoperiti aroma complexa si gustul inconfundabil, bogat, al Matcha pudra bio, 60g – Obio. Bucurati-va de notele vegetale, usor dulci, dar si de accentele usor amarui ale ceaiului de Matcha, precum si de beneficiile asociate cu consumul acestui tip de ceai. Ce este Matcha? Matcha este un tip de ceai verde pulverizat, facut din frunzele plantei Camellia sinensis, adica a aceleasi specii de plante folosite pentru a face ceai negru, ceai oolong, ceai alb si alte tipuri de ceai verde . Ceaiul Matcha este consumat de japonezi de mii de ani pentru proprietatile sale antioxidante si este o componenta importanta a ceremoniei traditionala japoneza a ceaiului. Procesul de obtinere a pudrei de Matcha este unul complex si diferit de cel prin care se obtine ceaiul verde obisnuit. Inainte de a fi culese, plantele ce urmeaza a fi utilizate pentru productia de pudra de Matcha sunt umbrite pentru o anumita perioada de timp. Scopul este acela de a creste continutul de clorofila si aminoacizi (aminoacizii sunt molecule organice esentiale pentru constructia proteinelor in organismul uman, „caramizile” acestora). Frunzele de ceai verde sunt apoi atent selectionate, aburite rapid, uscate si macinate foarte fin. Aceasta pudra de Matcha poate fi apoi folosita a face ceai si alte bauturi delicioase. Sugestie pentru prepararea ceaiului Matcha: – adaugati intr-o cana 1 lingurita de matcha (puteti creste sau micsora doza de matcha din ceai dupa propriul gust), peste care turnati apa fierbinte, aproape de punctul de fierbere; – amestecati bine, ideal cu un dispozitiv special din lemn pentru matcha, dar in lipsa se poate folosi o lingurita; – serviti cald. Ustensile recomandate: Pamatuf – matura din bambus pentru ceaiul matcha Ingrediente: – 100% frunze de ceai verde macinate* *din agricultura ecologica Valori nutritionale/100g: – energie: 1528Kj/ 362Kcal – grasimi: 4.5g din care saturate 0.4g – carbohidrati: 45g din care zaharuri 1g – proteine: 9.3g – fibre: 24.6g – saruri: 0.05g Produs certificat ecologic Gramaj: 60g Beneficiile ceaiului Matcha: – Matcha are capacitatea sa scada colesterolul si tensiunea arteriala, sa imbunatateasca starea de spirit si functia cognitiva, sa sporeasca energia, sa promoveze scaderea in greutate si sa mentina nivelurile de zahar din sange sub control; – preparatele de tip latte matcha si ceaiul sunt un bun substitut pentru cafea , oferind cofeina cu eliberare lenta pentru energie indelungata; – ceaiul Matcha depaseste prin calitati nutritive multe tipuri de ceai verde – este plin de minerale, vitamine, aminoacizi si antioxidanti; oamenii de stiinta au confirmat prin studiile lor ca un pahar de ceai Matcha este echivalentul a 10 pahare de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti; – lupta cu cancerul, stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului si iti face plinul de energie; – Matcha contine vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E si K, precum si numeroase urme de minerale si aminoacidul teanina; daca apa reuseste sa extraga doar o parte din antioxidantii continuti in frunzele de Matcha, pudra, facuta prin macinarea acestora, are proprietati nutritionale mult mai puternice. Daca aveti in vedere utilizarea Matcha pentru o anumita afectiune, asigurati-va si consultati mai intai medicul dumneavoastra. Contraindicatiile ceaiului Matcha Nu se recomanda consumul de ceai Matcha: – persoanelor alergice la planta Camellia sinensis sau la oricare dintre componentele sale; – femeilor insarcinate ori care alapteaza; – persoanelor in varsta si copiilor; – persoanelor diagnosticate cu hipertensiune arteriala ori afectiuni hepatice. Cum puteti sa pregatiti Iced Matcha Latte (reteta preluata) Ingrediente: – 1 lingurita ceai Matcha – ½ ceasca apa fierbinte – un pahar lapte rece – optional: indulcitor natural – optional: 1 lingurita sirop de vanilie – cuburi de gheata Mod de preparare: Amestecati pudra de Matcha cu apa fierbinte. In mod traditional se foloseste o maturica special pentru prepararea ceaiului Matcha, cu care se traseaza miscari in zig-zag. Adaugati indulcitorul si siropul de vanilie (daca doriti) si laptele si amestecati intr-un blender. Adaugati si cuburile de gheata si continuati sa amestecati in blender pana ce latte-ul Matcha ajunge la consistenta dorita. Pudra de Matcha este o simfonie subtila de arome si texturi. Descoperiti acum gustul sau inconfundabil!
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.